Blog

Linda Koster / Lifestyle  / Wonderlijk Werken
wonderlijk werken evenement

Wonderlijk Werken

Leven en werken op jouw voorwaarde.

 

Februari 2016 ben ik met Berry bij de ‘Wonderlijk werken borrel’ geweest in Utrecht. Het inspireert om écht met mensen in gesprek te zijn met dezelfde mindset.

We waren aan de vroege kant en er was blijkbaar nog een andere meeting bezig. Het was erg hilarisch: We waren gezellig met wat mensen aan het praten, waaronder een vrouw uit Leeuwarden. Totdat we er achter kwamen dat we bij mensen van de belastingdienst stonden 😉

Goed… maar even boven kijken dan!

dutch nomad couple

presentatie digitale nomade

Reis jouw droom achterna

Inmiddels bij de juiste borrel aangekomen… Deze borrel was georganiseerd door Steven & Diana van ‘Wonderlijk Werken’. Zij hadden allebei een goede baan in de marketing bij DSM. Toch waren ze niet gelukkig en deden ze niet waar hun hart echt lag. Daarna hebben zij hun complete levensstijl veranderd. Tegenwoordig zijn zij reizend ondernemer en verblijven lang in Mexico met hun oldschool volkswagenbusje. Ze hebben een minimalistische levensstijl en werken vanuit het buitenland met hun laptop.

 

Locatie onafhankelijk werken

Als beginnend freelance grafisch designer vind ik het erg interessant om locatie onafhankelijk te werken. Hoe begin je? Is dit haalbaar? Door de nieuwe communicatietechnologie van tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die als digitale nomaden leven. Dit houd in dat je je geld verdient ongeacht de locatie waar je je bevindt. Zelf werk ik soms ook locatie onafhankelijk. Ik heb regelmatig met mijn macbook pro bij de Douwe Egberts gezeten om aan mijn grafisch design te werken. Het enige wat je nodig hebt is Wifi.

Hieronder een filmpje van Annemarie uit Leeuwarden, nu vanuit Cartagena in Colombia. Zij vertelt over haar (recent) gestarte leven als Digitale Nomade:

Het systeem vs passies en talenten

Het gaat niet perse om reizen, wel om wat mij of jou gelukkig maakt. Het huidige systeem dwingt ons als het ware om van 9 tot 5 te werken. Geld uit te geven aan dingen waar je niet gelukkig van wordt. Echt genieten en doen wat ik leuk vind doe ik alleen na m’n werk, in het weekend en vooral op vakanties… Sleur! Help! Als kind/tiener doe je vaak wat je echt gelukkig maakt en leef je helemaal in het nu. Zonder je druk te maken om wat een ander daar van vindt! Enkele vragen die je jezelf hierbij kan stellen zijn:

Welke hobby’s had ik toen?

  • Creatief zijn: tekenen, schilderen, knutselen
  • Mee op reis, dingen ontdekken, edelstenen verzamelen
  • Iets later: modellenwerk

Hoeveel doe je daar nu nog van?

  • bv.: Ik zou meer willen tekenen/schilderen. De rest gaat redelijk goed.

Schrijf jouw dromen, talenten, passies, interesses en wat je wilt geven aan de wereld (vrijwilligerswerk?) eens op en kijk hoe je dit toe zou kunnen passen in je leven nu. Met mini stapjes kun je beginnen.

Tijdens een van de presentaties op het evenement werd er gepraat over: ‘Hoe ziet jouw ideale dag eruit?’ Op de lange termijn (dus niet alleen vakantie) en als geld er niet toe doet. Schrijf dit op en schrijf ook op hoe jou gemiddelde dag er nu uit ziet. Vergelijk deze. Bekijk wat voor jou belangrijk is. Welke van deze skills en passies kun jij gebruiken om geld te verdienen? Welke dingen moet je laten om er wat vaker op uit te trekken? Of ga je minder werken om de rest van je dagen te besteden aan een vrijwilligers project/ je passie/ opzetten van bedrijf? Of kom je er achter dat wat je nu doet jou inderdaad gelukkig maakt.

 

Werk om te leven, leef niet om te werken”

 

Verloren talenten?

Er zit momenteel een behoorlijk gat tussen afgestudeerden en de arbeidsmarkt. Momenteel zit ik in het zelfde schuitje en heb geen werk in mijn afstudeerrichting. Overal om mij heen zie ik dit probleem terugkomen. Zonde van je passie en talent en best raar dat het zo lastig is om werk in je eigen richting te krijgen. Te weinig ervaring, te jong, te oud, lastige sector of gewoon geen reactie op je sollicitatie omdat iedereen al solliciteert op die ene sollicitatie, er is altijd wel wat. Leuk is anders. Maar het dwingt je wel in andere mogelijkheden te denken. Een eigen bedrijf starten of netwerken bijvoorbeeld. De aanhouder wint!

Onderstaande video kwam ik tegen en moet je zeker even kijken! Deze vind ik ook wel bij dit onderwerp passen; Why peopl’s opinions of you aren’t real.