Blog

Linda Koster / Creativiteit  / Letters in zomerse vormen
Tropical Vibes

Letters in zomerse vormen

Benodigdheden: potlood, gum, papier (250 gram), micron fineliners 08, 03 en 005, gelly roll sakura wit 08, waterverf, dunne kwastjes

Ik mocht weer iets leuks bedenken voor in het tijdschrift ‘Creative Letters’. Super leuk! Aangezien de zomer er weer aankwam voor deze editie en ik erg van reizen/surfstijl hou leek het me leuk om handlettering hiermee te combineren. Ik vind het zelf erg leuk om met waterverf te werken en zou het zeker aanraden om hiermee te gaan experimenteren mocht je dat nog niet gedaan hebben!

Vormen schetsen

1.Bedenk wat voor een vorm of afbeelding je wilt tekenen. Hier is gekozen voor een zeepaardje, surfboard, kokosnoot cocktail en een VW-busje, voor een zomers gevoel. Schets je keuze met potlood op papier. Bedenk welke woorden of quote je hierin wilt zetten. Kijk hierbij naar hoeveel ruimte je hebt in de tekening, zodat je niet een te grote of kleine quote kiest. Bedenk ook welke verschillende lettertypes je wilt gebruiken; wil je het strak of sierlijk maken? Met of zonder schaduw? Hoofdletters, kleine letters of in een rare vorm? Schets je quote met potlood in je vorm, zorg er daarbij voor dat je meegaat in de vorm en zoveel mogelijk ruimte bedekt met je letters. Hierdoor raken je letters de rand van je tekening en vormt het een geheel. Vul de ruimte eventueel verder op met streepjes, spetters of een illustratie, of laat het gewoon leeg.

Overtrekken en afwerking

2. Trek, als je tevreden bent met je ontwerp, alle letters over met fineliner. Teken eerst alleen de omtrek en gum de rest uit.

3. Kleur de tekening in met waterverf, maar laat de letters wit. Laat alles goed drogen. Ga eventueel nog een keer over de omtrek heen als je merkt dat de letters een beetje weggevaagd zijn door de waterverf. Geef de letters, als je wilt nog invulling met stipjes of streepjes, schaduwen, helemaal zwarte letters waar je dan met een witte gelpen overheen gaat, et cetera. Geef de achtergrond en je tekening nog wat details met een dunne fineliner om het helemaal af te maken.

Check hier de versnelde video van het proces!

Ik hoop dat je hier weer geïnspireerd door bent geraakt en zelf lekker aan de slag kan. Mocht je vragen hebben mag je mij altijd een berichtje sturen. Mis je nog iets dat je graag wil weten? Let me know! Misschien kan ik er iets mee… Voor nu, veel teken/lettering/schilder plezier.