Blog

Linda Koster / persoonlijke ontwikkeling  / Stiltedag – LOFT

Stiltedag – LOFT

Laatst kwam ik toevallig weer in contact met Welmoed, die ik al lang ken via mijn ouders. Ze vertelde over de stilte-dagen die ze organiseert op de laatste zondag van de maand en nodigde mij uit. Het sprak me gelijk aan, maar ook dacht ik: ‘Zou dat niet raar of ongemakkelijk zijn? De telefoon ging uit. Ik ging de uitdaging aan…

LOFT

’S ochtends fietste ik eerst van Leeuwarden naar Boksum door de weilanden. Toen kwam ik bij LOFT aan… Ik was er dus al eens geweest maar Welmoed heeft een prachtig omgebouwde kerk als woon & werk/trainingsruimte. Het is er heel gezellig en heeft meerdere (boven) kamers. Ook is er in de tuin een soort iglo woonruimte, hangmat en een houten hutje. Kortom, perfecte locatie om even tot rust te komen.

Meditatie & Creativiteit

We begonnen de dag met een kopje koffie/ verse thee en een meditatie. Zodat we daarna ook gelijk de stilte in konden gaan. Het was een mooie visualisatie over een waterval…Voor mij niet zo gek aangezien ik heel vaak mediteer. Daarna kon ieder zijn eigen weg gaan in de ruimtes. Ik vond het fijn dat je ook dingen kon doen, de hele tafel lag vol met creatieve materialen. Ik begon met knutselen in mijn nieuwe (bullet journal) boekje met glitterlijm etc. Daarna heb ik nog een mandala ingekleurd. Zo creatief als ik ben vermaakte ik mij prima daar. Ik wou het perfectionisme loslaten en echt gewoon bezig zijn met maken. Normaal kijk ik vaak op mijn telefoon voor inspiratie en blijf  ik daar veel te lang in hangen. Ook anderen om mij heen waren bezig gegaan of naar een andere ruimte verplaatst. Het voelde eigenlijk heel normaal en rustgevend, alleen met je gedachten.

bullet journal handlettering  creatief bezig

Vuur

Na een tijdje had ik zin om even niks te doen en na het hele gebouw even te hebben verkend ben ik naar buiten gegaan. In de tuin staat een soort houten hutje dit is blijkbaar een “Finse Kota” met zachte kleedjes en een vuurtje in het midden. Een gezellig warm hokje waar niemand was. Ik vond het heerlijk, lekker in het vuur staren.

hutje met vuur

Lunch

Toen was het lunch tijd. Echt top geregeld, heerlijk eten. Vooral de pompoensoep vond ik erg lekker. Ook hadden we parelcouscous salade, fruitsalade, vers brood en humus. Iedereen weer even bij elkaar, maar toch in stilte. En toch voelde het niet raar.

fruitsalade

Moodboard & rust

Daarna ging ik naar de boven locatie ‘Dream’ waar je door een rond glas zo naar beneden kan kijken. Ik ging plaatjes/tekst uit tijdschriften knippen voor een soort moodboard.

Nadat ik wat heen en weer had gestruind kwam ik weer uit bij m’n geliefde houten hutje met het vuur. Het begon inmiddels keihard te regenen buiten. Ik hoorde de regen op het dak tikken en binnen was het heerlijk warm bij het knetterende vuur. Even back-to-nature. Denken…Rusten… Vlammen… Even liggen.

Bewustwording

Op sommige momenten op de dag dacht ik “oh even een foto van maken, oh nee kan niet want ik heb m’n mobiel niet”. Soms lachte je even naar iemand… Je bent bewuster van mensen, geluiden en je eigen gedachtes. Ik vond het fijn om eens mee te maken. Al snel was het kwart over 4 en hebben we de stilte doorbroken, even met z’n allen geëvalueerd wat we er van vonden. Iedereen was positief.

 

Fijne zondag!

 

PS: Dit was een mooie overgang naar aankomende week. Ik ga namelijk meedoen met de ‘Hell Week!’ Deze heeft een aantal regels waaronder ook de hele week geen social media gebruiken (uitzondering voor werk). Dat wordt voor mijn een flinke uitdaging.