Blog

Helweek 7 dagen die je leven veranderen

Hell Week

De beste versie van mezelf zijn in de Hell Week!

Een week lang het maximale eruit halen. Via Skip hoorde ik over de ‘Hell Week’ en aangezien ik het leuk vind om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn vroeg hij of ik mee wilde doen. Ik hou van een uitdaging en zei gelijk ja! Wat houd dit in?

Dit is een methode van de Noorse ex-militair en mental coach Erik Betrand Larsen. Je verlegt je grenzen en doorbreekt je routine in 7 dagen. Je volgt een aantal regels en elke dag heeft een thema. Je legt de lat hoger waardoor het mogelijk wordt meer uit je leven te halen.

Een week het maximale uit mijn leven halen. Het leek me leuk om uit mijn comfort zone te gaan en te kijken of ik de regels kon opvolgen, zou ik gelijk hebben over dat bepaalde regels/gewoontes echt moeilijk zijn? Of is dit alleen een negatieve overtuiging van mezelf en kan ik dingen anders doen?

Er is een boek van de Hell Week, deze heb ik niet gelezen. Na wat lezen op internet ben ik gewoon begonnen! Dit deden we met een groepje, wat mij erg hielp omdat je elkaar kan steunen en tegen de zelfde dingen aan loopt. Elke ochtend om 8 uur deden we een korte online meeting. Mocht je de Hell Week ook gaan doen zou ik dit zeker aanraden.

 

The Seven Rules of the Hell Week

Early to bed early to rise

22:00 naar bed en om 5:00 opstaan

Dit was voor mij het moeilijkste deel van de Hell Week. Ik dacht aan het begin al dat ik hier het meest moeite mee zou hebben, dit werd hard bevestigd. Ik heb echt wel 8 uren slaap nodig en eerder nog meer dan minder. Maandag, de eerste dag van de Hellweek 05:00 ‘s ochtends, kon ik makkelijk uit bed komen. Ik zag gelijk een heel schattig egeltje in de tuin lopen en het was nog pikke donker. Daarna werd het steeds lastiger. Dinsdag en Woensdag lag ik wel om 10 uur in bed maar sliep niet gelijk, dus ik denk dat ik maar 6 uurtjes sliep waardoor ik Donderdag na het werk he-le-maal kapot was, slaapgebrek! Toch heb ik het de hele week volgehouden.

Wel vond ik het fijn om in de ochtend al heel veel gedaan te hebben voordat iedereen wakker werd. Daardoor ben ik ook super vroeg naar m’n werk gegaan en heb langs het water hele mooie zonsopkomsten gezien.

Ook merkte ik wel dat de energie in golven ging, eerst heel energiek maar laat in de middag/avond toch erg moe vooral later in de week.

 

Look your absolute best at all times

Je ziet er ten allen tijden tip top verzorgd uit

Elke dag mooie kleding aan, wat meer jurkjes/rokjes dan normaal. Net iets meer tijd besteden aan je uiterlijk. Dit was voor mij niet zo moeilijk. Maar zorgt ervoor dat anderen je serieuzer nemen.

 

Exercise to the extreme

Elke dag minstens een uur sporten, waarvan twee dagen tot het naadje

Ik voelde me super fit maar het was wel wat veel van het goede, wat ik heb gedaan? Een dik uur mountainbiken, ‘s avonds geklommen, s’ ochtends vroeg een High Intensity Training met personal trainer om tot het naadje te gaan, s’ochtends vroeg door de regen langs het water hardgelopen, een rustige wandeling gemaakt, nog een keer een HIT & Tabata training (fitness) + een spontane kitesurf sessie en een rustige ochtend wandeling tijdens zonsopkomst. Nu maar weer even wat rustiger aan…

 

Stick to a Healty Diet

Alleen gezonde voeding

Dit vond ik ook nog best een uitdaging, ik eet altijd wel redelijk gezond maar heb nu een hele boel nieuwe recepten geprobeerd wat meer tijd koste voor boodschappen, koken en afwassen. Sietse uit ons groepje had namelijk super lekkere recepten samengesteld op lekker-ite.nl Ik heb voor het eerst zelf granola gemaakt. Ook de Griekse salade, Pollo al pesto, Burritobowl en Gado Gado waren heerlijk! Dit betekende dus ook geen frisdrank, alcohol, chocolade en andere slechte tussendoortjes. Dat ging me deze week verrassend gemakkelijk af.

 

Take charge of your digital life

Geen digitale diensten consumeren of televisie kijken

 Mijn social media verslaving…. Ik dacht echt dat dit na het slapen het moeilijkste punt voor mij zou worden omdat ik echt veel met mijn mobiel bezig ben. Verrassend genoeg had ik hier heel weinig moeite mee! Dus daar ben ik wel trots op. Ik vond het eigenlijk wel lekker rustig en heb vaker een boek gelezen. Aan het begin van de week heb ik nog 1x per ongeluk op het Instagram icoontje geklikt waarna ik na een seconde gelijk dacht ‘Oeps, waar ben ik mee bezig, snel weer weg’. Toch vind ik het lastig om te minderen omdat ik het ook voor werk veel gebruik.

TV kijken had ik totaal geen moeite mee, ik heb geen TV omdat ik juist dat doelloos zappen niet wil. Als ik echt wat wil kijken, kijk ik bewust op mijn laptop of bij iemand anders.

 

Get hyper focused

Op het moment dat je met een taak bezig bent focus je daar op

 Ik ben best wel snel afgeleid dus dit vind ik altijd wel een moeilijke en probeer dit te verbeteren. Ik kijk naar mijn doelen en ‘to do lijst’ en probeerde zo veel mogelijk op 1 taak te richten. Als ik iets moest doen voor een klant probeerde ik het gelijk op te pakken en af te maken. Mijn mobiel heb ik zo veel mogelijk weg gelegd.

 

Step up your game

De hele Hell Week ga je all out!

Je hele ritme is anders waardoor je al vroeg veel werk kan verzetten en veel energie hebt. De hell week zit in je hoofd, dus ook bij kleine dingetjes die je normaal niet doet, doe je nu wel.

 

Focus tijdens de Hell Week

Elke dag van de Hell Week heeft een ander thema, om je bewust te maken van je leven en er voor te zorgen dat het ook na deze week nog zijn sporen achterlaat. Een overzicht van de zeven dagen van de Hell Week:

Maandag: Habits

Op deze dag is het de bedoeling dat je bewust wordt van je goede en slechte gewoontes, ze in kaart brengt maar ze ook probeert te veranderen. Gewoontes zeggen heel veel over wie je bent en wat je doet. Ik heb een lijstje gemaakt en heb het er met iemand over gehad.

Dinsdag: Mood & Focus

Ik denk dat ik voor mezelf wel weet wanneer ik het meest in een ‘flow’ kom en gefocust kan werken. Vandaag ben ik hier wat bewuster mee om gegaan. Je kunt bijvoorbeeld verschillende muzieksoorten of werkomgevingen testen. Weet jij waar je het meest energie van krijgt? Wat voor ‘rol’ neem je aan thuis, op het werk, tijdens je sport etc.?

Woensdag: Timemanagement

Het is de bedoeling dat je een dag, week, maand en jaarplanning maakt. Hoe kun je optimaal gebruikmaken van je tijd? Omdat ik voordat ik met de Hell Week begon net allemaal nieuwe doelen had opgesteld heb ik hier niet veel mee gedaan. Wel heb ik alle taken van de Hell Week de hele week bijgehouden in mijn boekje.

Donderdag: The comfort zone

De bedoeling van de donderdag is eigenlijk dat je de hele nacht wakker blijft en doorwerkt aan een project dat je steeds uitstelt. Het idee hierachter is dat je buiten je comfortzone gaat en je bewust wordt van hoeveel je aan kan en kunt bereiken als je er moeite voor doet. Deze hebben we allemaal maar over geslagen. Ik was donderdag middag al gesloopt dus kon het ook niet volhouden. Wel had ik een nieuw klant gesprek voor een klus en heb ik ‘s avonds nog wat (extra) huishoud dingetjes kunnen doen.

Vrijdag: Rest and Restitution

Dit was echt mijn oplaad dagje, en heb heerlijk gechilled. Dit was wel even nodig om de rest van de week te kunnen voltooien. Daarnaast heb ik elke ochtend gemediteerd dus ook de vrijdag.

Zaterdag: Inner Dialogue

Hierbij analyseer je hoe je tegen jezelf praat, dus waar je aan denkt (innerlijke criticus). Het is de bedoeling dat je in positieve woorden denkt.

Deze dag was ik vooral bezig met kitesurfen. De zaterdag avond zijn we met z’n allen uit eten geweest en hebben we onze ervaringen uitgewisseld en ook al even flink aan zelfreflectie gedaan.

Zondag: Reflection

Op deze laatste dag doe je aan zelfreflectie en denk je na over jezelf en afgelopen week. Wat ging goed? Wat zou ik anders hebben aangepakt? Wat neem je mee?

 

Conclusie, en nu verder?

Zou ik het nog een keer doen? Ja, maar dan zeker wel met een uurtje meer slaap!

Je kan echt meer dan je zelf denkt. Het is fijn om eens iets helemaal anders te doen dan normaal. Het vroege opstaan heeft ook zeker zijn voordelen en je bent de hele week heel bewust bezig. Ik wil meer gefocust gaan werken en minder social media gebruiken, iets vroeger opstaan. Daarnaast ga ik zeker nog een paar van de nieuwe recepten proberen.

Ga jij de uitdaging aan?