Blog

Linda Koster / Creativiteit  / Creative Letters

Creative Letters

Letterkunst

Yes! Ik sta in het magazine “Creative Letters”! Stiekem wel trots om mijn eigen werk in een tijdschrift terug te zien. Hierin leg ik stap voor stap uit hoe ik deze handlettering journal / quote heb gemaakt. Wil jij dit ook proberen te maken? Lees dan snel verder. Geen zin om creatief te zijn? Je kan deze poster ook gewoon in mijn webshop kopen als digitale download, lekker makkelijk!

Aan de slag

1. Bedenk een quote, losse woorden of een verhaal en schrijf die op een apart velletje zodat je weet wat je wilt tekenen. Onderstreep de belangrijkste woorden. Pak nu je papier en teken met potlood een frame zodat de letters niet te dicht tegen de kant van het papier komen. Schets met potlood elk woord in verschillende lettertypes: sierlijk, dik, dun, aan elkaar of juist niet, met HOOFDLETTERS, van klein naar groot enzovoort. Kleine woorden zoals ‘en’ kun je ook in een zwart rondje plaatsen. Probeer alle witruimtes te vullen zodat het één geheel wordt. Je kunt er ook illustraties tussendoor tekenen.

Fineliner

2. Trek, als je alles gevuld hebt, het geheel over met fineliner. Je kunt hierbij het beste eerst alleen de omtrek tekenen en daarna al het potlood uitgummen. Als je gelijk alle vlakken inkleurt en dan gaat gummen kun je vlekken krijgen.

Letters invullen

3. Tijd om de letters in te vullen. Je kunt hier veel variaties mee maken: helemaal zwart, stipjes, streepjes, met schaduw, etcetera. Maak eventueel nog wat versiering in de achtergrond om de lege vlakken op te vullen of bepaalde letters en/of illustraties eruit te laten knallen.

Tadaaa jouw eigen gemaakte handlettering poster!

Bekijk hierboven de timelaps die ik maakte

Wil je alvast het bolle lettertype van het woord ‘create’ oefenen? Download dan hier gratis het oefensheet!

Toch gewoon het magazine kopen? Dat kan ook gewoon online.

Ik hoop dat je dit interessant vond, veel plezier met oefenen! Als je iets gemaakt hebt vind ik het leuk om jouw werk te zien, tag mij @lindakostervormgeving of een berichtje sturen mag ook altijd.